15 hauskaa pandafaktaa, joita et tiennyt (nro 7 tekee sinuun vaikutuksen)

Kun ajattelemme jättiläispandoja, ajattelemme ihania mustavalkoisia karhuja. He ovat söpöjä ja heillä on monia faneja ympäri maailmaa. Mutta tunnetko todella pandoja? Seuraavassa on 15 mielenkiintoista jättipanda-faktaa, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja niistä.

1. Pandan vuosi vastaa kolmea ihmisvuotta.

Panda puussa

Pandan vuosi vastaa elinajanodoteellisesti noin kolmea ihmisvuotta. Jättipandat elävät luonnossa 18–20 vuotta ja vankeudessa 25–30 vuotta. Maailman vanhin jättiläispanda oli Xinxing ('New Star') Chongqingin eläintarhassa 38 vuoden ja neljän kuukauden ikäisenä (1982–2020). Se vastaa 115 ihmisvuotta.

2. Pandalla on 6 sormea!

panda syö bambua

Pandan kuudes sormi on kuin ihmisen peukalo . Sillä on sama tehtävä kuin peukalolla, mutta se on itse asiassa epätavallinen ranneluu tai vastakkainen tassun kantapää, jossa on vahvat lihakset, mutta ei liikkuvia niveliä, joten se voi tarttua ruokaan.



He voivat puristaa bambusta rasvaisen sikarin muotoon kuudennella numerollaan tehokkaan syömisen varmistamiseksi.

Giant Panda vapaaehtoisohjelma Giant Panda vapaaehtoisohjelma Kaikki asiat, jotka sinun on tiedettävä Katso lisää

3. Pandat hylkäävät lapsen, jos hänellä on kaksoset.

Pandavauva äitinsä kanssa

Villillä pandoilla on yleensä vain yksi pentu, kun taas vankeudessa olevilla pandoilla on todennäköisemmin kaksoset. Luonnossa, jos emopandalla on kaksi pentua, hän ruokkii vain sitä, jonka hän uskoo olevan vahvempi . Toinen jätetään omiin käsiinsä.

Syy tähän että vastasyntynyt pentu on hyvin heikko. Pennut alkavat syödä bambua noin 12 kuukauden iässä, mutta siihen asti ne ovat täysin riippuvaisia ​​emostaan. Joten luonnossa naaraspandoilla ei ole tarpeeksi maitoa tai energiaa kahden pennun hoitamiseen.

Kiinan syksyn festivaali 2021

Pentu on emonsa luona, kunnes se tulee uudelleen raskaaksi, kun pentu on noin puolentoista vuoden ikäinen. Jos emo ei tule raskaaksi, pentu pysyy äitinsä luona kahden ja puolen vuoden ikään asti.

4. Pandat pitävät puissa kiipeämisestä ja osaavat uida.

Panda puussa

Jättipandat ovat hyviä puukiipeilijöitä . He voivat kiivetä puihin 7 kuukauden iästä alkaen.

Luonnossa jättiläispandat (erityisesti pennut) kiipeävät puihin välttääkseen vihollisiaan ja tutkia ympäristöään. Koska puussa on turvallisempaa, monet jättiläispandat nukkuvat mielellään puissa.

Joskus he vain kiipeävät katsomaan maisemia.

Jättipandat ovat karhuja, ja kuten muutkin karhut, ne osaavat uida.

5. Syöminen ja nukkuminen muodostavat pandan jokapäiväisen elämän.

panda syö bambua

Tyypillinen 45-kiloinen (100 puntaa) aikuinen syö syömiseen jopa 12 tuntia 12-38 kiloa (26-84 lb) bambua päivässä. Pandat voivat painaa 150 kg (330 paunaa) vankeudessa ja syödä vielä enemmän!

Kun pandat eivät syö ja etsivät ruokaa, ne nukkuvat suurimman osan muusta ajasta. Luonnossa jättiläispandat nukkuvat kahdesta neljään tuntia ruokinnan välillä.

6. Pandat ovat yksinäisiä.

Söpö panda

Jättipandat ovat yksinäisiä eläimiä . Luonnossa heillä on oma alue, eivätkä he anna muiden pandojen tunkeutua siihen.

Tämä johtuu siitä, että jättiläispandat ruokkivat bambua ja ei tarvitse metsästää yhteistyössä . Heidän täytyy syödä paljon bambua täyttääkseen ravintotarpeensa. Jos jättiläispandat eläisivät ryhmissä, syntyisi ristiriita riittävästä bambun saannista, mikä vaikuttaisi negatiivisesti kaikkien selviytymiseen.

Panda tarvitsee yleensä oman 3–8 neliökilometrin (1–3 neliökilometriä) bambumetsää selviytyäkseen.

7. Panda voi kakata 28 kiloa (62 paunaa) päivässä!

kuva pandoista

99 % pandan ruokavaliosta koostuu bambusta, mutta sen ruoansulatuskanava säilyttää lihansyöjäominaisuudet . Jättipandojen kyky sulattaa bambua on alhainen, alle 20 prosenttia, ja itse bambussa on vähän ravintoaineita. Niin, säilyttääkseen energiansa , pandat joutuvat syömään paljon bambua ja siten kakkaamaan paljon!

jättiläispandat kakkaa 15-20 minuutin välein . Suurin osa heidän ulosteistaan ​​on sulamatonta bambua.

Aiemmin paikalliset tekivät kakassa sulamattomista bambupaloista kuvakehyksiä ja kirjanmerkkejä – on huomattava, että ne eivät haistaneet!

Suositeltava Artikkelit
Wolongin kansallinen luonnonsuojelualue (Wolong Panda Center), villipandan suojelualue Wolongin kansallinen luonnonsuojelualue (Wolong Panda Center), villipandan suojelualue Usein kysyttyä jättipandoista, jättipandoista kysymyksiä ja vastauksia Usein kysyttyä jättipandoista, jättipandoista kysymyksiä ja vastauksia Jättipandojen käytös – mitä he tekevät koko päivän Jättipandojen käytös – mitä he tekevät koko päivän Villit pandat: 8 asiaa, joita teit Villit pandat: 8 asiaa, joita et tiennyt Jättipandojen elinkaari Jättipandojen elinkaari 20 asiaa, jonka voitit 20 asiaa, joita et tiedä punaisista pandoista Jättipandan ominaisuudet Jättipandan ominaisuudet Mitä pandat syövät? Ja muita hauskoja syömisfaktoja Mitä pandat syövät? Ja muita hauskoja syömisfaktoja

8. Pandat söivät lihaa.

jättipanda

Kun sapelihampaisten tiikerien kaltaiset jättiläispetoeläimet eivät enää olleet lähellä, pantojen ei tarvinnut olla yhtä nopeita, ja niistä tuli paviaansyöjäasiantuntijoita välttääkseen sukupuuttoon kuolemisen.

Saatamme tuntea ne syövän vain bambua, mutta he pitävät myös hedelmistä ja voivat syödä lihaa.

Suositeltava Retket:
  • 2 päivän Wolong Red Panda -vapaaehtoisohjelman kiertue
  • 12 päivän Panda Keeper ja Classic Wonders

9. Pandoilla on mustavalkoinen turkki.

mustavalkoinen panda

Pandan mustavalkoiset takit ovat hyvä naamiointi . Pandat viettävät suurimman osan ajastaan ​​etsiessään bambua syötäväksi elinympäristöistään, jotka ovat pääasiassa metsiä ja lumisia vuoria. Niiden mustavalkoinen väritys auttaa heitä välttämään ei-toivottua huomiota.

The valkoinen heidän turkkinsa auttaa pandoja piiloutua lumeen , ja musta auttaa heitä sulautua metsän varjoihin .

Suositeltava Retket:
  • Yhden päivän Dujiangyan Panda -vapaaehtoisohjelman kiertue
  • Yhden päivän Chengdu Panda ja Sichuan Cuisine Tour

10. Kevät on pandoille paritteluaikaa.

Kaksi pandaa puussa

Naaraspuoliset jättiläispandat ovat kuumuudessa kerran vuodessa vain kahdesta kolmeen päivää kerrallaan , yleensä maalis-toukokuussa vuosittain. Raskaus kestää noin 5 kuukautta.

Luonnossa, naaraspuoliset jättiläispandat lähettävät erityisiä ääniä kuten baa, koiran haukku tai lehmän haukku hedelmällisyyden aikana, kun taas urospuoliset jättiläispandat jättävät tuoksumerkkejä merkkinä houkutellakseen naaraspuolisia jättipandoja.

Naaraat parittelevat usein useiden kilpailevien urosten kanssa, kun taas uros etsii myös erilaisia ​​naaraat paritellakseen.

Pariutumisen jälkeen uros- ja naaraspandat elävät erillään, ja luolan rakentamisen ja nuorten kasvattamisen suorittavat naaraspandat yksin.

Suositeltava Retket:
  • 2 päivän Wolong Red Panda -vapaaehtoisohjelman kiertue
  • 12 päivän Panda Keeper ja Classic Wonders
Kuinka suunnitella Panda Tour Kuinka suunnitella Panda Tour Kaikki asiat, jotka sinun on tiedettävä Katso lisää

11. Pandanpennut ovat vaaleanpunaisia.

Vastasyntynyt pandanpentu painaa vain 100 grammaa (3,5 unssia). He ovat turkkiton, vaaleanpunainen ja sokea . Niiden ikoninen mustavalkoinen turkki kasvaa noin kolmen viikon kuluttua.

Pandat syntyvät yleensä elokuussa. Joten jos haluat nähdä söpöjä pandanpentuja, tule elokuussa.

Olemme koonneet lisää faktoja pandavauvoista .

matkapuhelinpalvelu Kiinassa

12. Pandat eivät nuku talviunta.

panda

Jättipandat eivät nuku talviunta koska heidän bambupohjainen ruokavalionsa estää heitä varastoimasta tarpeeksi rasvaa nukkua läpi talven.

P ja eivät pelkää kylmää. Jopa niinkin alhaisissa lämpötiloissa kuin -4 °C (25 °F), niitä voi silti tavata kävelemässä bambulehdoissa, joissa on paksua lunta.

Suositeltava Retket:
  • Yhden päivän Chengdu Panda ja Sichuan Cuisine Tour
  • 4 päivän Wolongin syvällinen pandakierros

13. Pandat käyttävät tuoksua alueensa merkitsemiseen.

ihana panda

Jättipandat merkitsevät heidän alueensa jättämällä tuoksunsa puunkuoreen virtsan kautta , hankaamalla tuoksurauhasia ja muilla tavoilla. Mitä korkeammalle he pystyvät merkitsemään tuoksunsa puuhun, sitä voimakkaampia ne ovat, on yleinen sääntö pandayhteisössä.

Yritetään pissata korkeammalle ja hieroa korkeammalle on ei-konfrontiivinen tapa kilpailla pariutumisoikeuksista.

14. Jättipandan alalajeja on kaksi.

Sichuan giant pandaSichuan giant panda

Siellä on Sichuan giant pandas ja Qinling jättiläispandat . Qinling-pandat muodostavat vain 18,5 prosenttia jättipandapopulaatiosta.

Sichuanin maaperä, ilmasto ja kasvillisuus eroavat suuresti Qinling-vuorten maaperästä, ilmastosta ja kasvillisuudesta, joten jättiläispandojen ulkonäkö, värit ja vartalon muoto näissä kahdessa paikassa ovat erilaisia.

Sichuanin jättiläspandan pää on samanlainen kuin karhun pää, kun taas Qinlingin jättiläispandan pää on kissanomaisempi, sillä on pienempi kallo ja suuremmat hampaat.

Nämä kaksi pandaa ovat samaa alkuperää, mutta niitä erottaa suuri joki ja vuoret, ja ne ovat edelleen eristettyjä ihmisen toiminnasta. Paleontologit arvioivat sen he katkaisivat yhteyden 50 000 vuotta sitten , ja sitten aloitti itsenäisen lisääntymisen ja evoluution prosessin.

15. Jättipandat eivät ole enää uhanalaisia!

Hymyilevä panda

Jättipandojen pelastamiseen tähtäävien suojelutoimien ansiosta niiden populaatio on nyt yli 2 200. Niiden villikanta on kasvanut 1 864:ään ja vankeudessa kasvatettujen jättiläispandojen määrä on noussut 422:een. niiden uhkataso on pudonnut uhanalaisesta haavoittuvaiseksi .

Vieraile söpöjen pantojen luona kanssamme

ota meihin yhteyttä

Jos haluat nähdä Kiinan ihania jättiläispandoja, voimme räätälöidä sinulle kierroksen pandoille sinun tarpeidesi mukaan.

Katso valituimmat pandareitit alta saadaksesi inspiraatiota: